Ekskluzivno za Manpower
Back

Ekskluzivno za Manpower

Uz navedeno, ovi pojedinci zahtijevaju financijsku odštetu od kandidata za svoje usluge zapošljavanja. Kanali komunikacije s kojih dolaze ove ponude obuhvaćaju aplikacije Viber i WhatsApp, ali i sve društvene mreže.

Usred sve učestalije pojave ovakvog neželjenog kontaktiranja kandidata i zloupotrebe imena kompanije Manpower, ovim putem ističemo da kompanija Manpower ne naplaćuje kandidatima uslugu traženja posla.

Naime, ni u jednom segmentu procesa regrutacije i selekcije se ne zahtijeva bilo kakva vrsta naknade od kandidata koji su u potrazi za novim poslom. Kompanija Manpower je poduzela sve formalnopravne radnje kako bi zaštitila interese kandidata, poslovnih partnera i vlastitu reputaciju, ali i zaustavila i pravno sankcionirala ove aktivnosti.

Naglašavamo da kompanija Manpower nije u mogućnosti preuzeti odgovornost za eventualne zloupotrebe koje mogu oštetiti kandidate koji se prijave na ove oglase, a iza kojih ne stoji globalna kompanija Manpower.

Za sve dodatne informacije i savjetodavnu pravnu podršku u vezi s navedenom temom stojimo na raspolaganju na: [email protected].

Other news

bosqar-invest

Leadership shifts and new Advisory Board to position workplace for future success

BOSQAR INVEST is announcing a leadership transition in its HR vertical, Workplace.
Aleksandar Hangimana is stepping down as CEO of Manpower…
životopis

How to write a resume: 8 tips for attractive CV

Writing a resume is one of the most important tasks you will perform in the job search process. Despite the fact that today there are many ways to…
Manpower istraživanje Trendovi kretanja plaća i zapošljavanja

Salary and employment trends: salary increases anticipated?

The research "Salary and employment trends" is part of a series of regular surveys by Manpower Croatia and Manpower SEE that provide…
loading-gif