Ekskluzivno za Manpower
Back

Ekskluzivno za Manpower

Uz navedeno, ovi pojedinci zahtijevaju financijsku odštetu od kandidata za svoje usluge zapošljavanja. Kanali komunikacije s kojih dolaze ove ponude obuhvaćaju aplikacije Viber i WhatsApp, ali i sve društvene mreže.

Usred sve učestalije pojave ovakvog neželjenog kontaktiranja kandidata i zloupotrebe imena kompanije Manpower, ovim putem ističemo da kompanija Manpower ne naplaćuje kandidatima uslugu traženja posla.

Naime, ni u jednom segmentu procesa regrutacije i selekcije se ne zahtijeva bilo kakva vrsta naknade od kandidata koji su u potrazi za novim poslom. Kompanija Manpower je poduzela sve formalnopravne radnje kako bi zaštitila interese kandidata, poslovnih partnera i vlastitu reputaciju, ali i zaustavila i pravno sankcionirala ove aktivnosti.

Naglašavamo da kompanija Manpower nije u mogućnosti preuzeti odgovornost za eventualne zloupotrebe koje mogu oštetiti kandidate koji se prijave na ove oglase, a iza kojih ne stoji globalna kompanija Manpower.

Za sve dodatne informacije i savjetodavnu pravnu podršku u vezi s navedenom temom stojimo na raspolaganju na: [email protected].

Druge vijesti

bosqar-invest

Promjene u vodstvu i novi savjetodavni odbor za pozicioniranje radnog mjesta za budući uspjeh

BOSQAR INVEST objavljuje promjenu vodstva u svojoj HR vertikali, Workplace. Aleksandar Hangimana povlači se s mjesta izvršnog direktora Manpower SEE…
životopis

Kako napisati životopis: 8 savjeta za privlačan CV

Pisanje životopisa jedan je od najvažnijih zadataka koje ćete obavljati u procesu traženja posla. Unatoč činjenici da danas postoji mnogo načina za…
Manpower istraživanje Trendovi kretanja plaća i zapošljavanja

Trendovi kretanja plaća i zapošljavanja: predviđa se rast plaća?

Istraživanje "Trendovi kretanja plaća i zapošljavanja" dio je niza redovitih istraživanja Manpower Hrvatske i Manpower SEE koji pruža važne…
loading-gif