Prijava

Dijeli

Natrag na blog

POKRENUT JE SKILLS POWER – PROJEKT KOJI DONOSI REVOLUCIJU USAVRŠAVANJA I CJELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA

U partnerstvu s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Romskom organizacijom mladih Hrvatske i Hrvatskim Zavodom za zapošljavanjem tvrtka ManpowerGroup Hrvatska pokrenula je projekt Skills Power ili Moć Vještina.

Ovaj projekt čiji je glavni cilj približiti proces upskillinga ili usavršavanja većem krugu potrebitih dionika tržišta rada, fokusira se na unapređenje jezične, matematičke i digitalne pismenosti kao i olakšavanje samog procesa učenja. Edukacija niskokvalificiranih osoba i podizanje razine njihovih kvalifikacija novim tehnologijama, bez obzira na to jesu li zaposleni, nezaposleni ili financijski neaktivni, važno je radi jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada te profesionalnog unapređenja.


 


Unutar projekta Skills Power pokrenut će se prva nacionalna platforma za unapređivanje kvalifikacija koja uključuje, okuplja i udružuje sve sektore - javni, privatni i civilni kao i resurse, znanja, stručnosti i praktična znanja svih uključenih partnera s ciljem rješavanja problema niske razine stručnog usavršavanja u Republici Hrvatskoj.


 


Projekt ukupne vrijednosti više od 3.380.000,00 kuna sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020 i sredstvima tvrtke ManpowerGroup Hrvatska i partnera. Ovaj projekt ujedno je i dio inicijative „Oblici usavršavanja: nove prilike za odrasle“ Europske unije, čiji je cilj pomoći odraslima da steknu minimalnu razinu pismenosti, matematičkih i digitalnih vještina i/ili steknu širi skup vještina napredovanjem prema višoj srednjoškolskoj kvalifikaciji. Provedba projekta trajat će 14 mjeseci i bit će popraćena online i offline edukacijama za korisnike te seminarima i eventima koji će svim zainteresiranim sudionicima i široj javnosti omogućiti da sudjeluju u cjeloživotnom učenju te promicanju usavršavanja u Republici Hrvatskoj.


 


Grupa edukatora i trenera radit će na definiranju i poboljšanju postojećih alata za procjenu razine osnovnih vještina, kao i na njihovoj primjeni. Oni će korisnicima pružati procjenu postojećih vještina i potrebe za usavršavanjem, izradu planova za karijeru i procjenu stečenih znanja.


 


Uz to, kontinuirani stručni dijalog i informiranje javnosti uključuje nekoliko događanja od kojih je prvo u najavi Virtual Skills hackathona koji će se održati od 14. do 16. lipnja u Inkubatoru Pismo 2 u Novskoj.


 


Virtual Skills dvodnevni je hackathon s ciljem poticanja stvaranja originalnih edukativnih simulacija, koje će imati konkretnu primjenu u razvoju novih znanja, iskustva i vještina kandidata. Osim natjecanja gaming ekipa već globalno poznatog gaming inkubatora Pismo, na samom eventu nas očekuje i lansiranje projekta uz predavanja stručnjaka poput onog poznate futuristice Maye Georgieve, okrugli stol na temu primjene novih tehnologija u usavršavanju te predstavljanje inicijalnih rješenja hackathona te prijemom za sve uzvanike.


 


Do kraja projekta planira se okrugli stol o društvenoj uključenosti u usavršavanje i zapošljavanje u Slavonskom Brodu tijekom rujna te europska konferencija na visokoj razini koja će se održati u studenom 2021. godine s pratećim događajem - laboratorij vještina koji će predstaviti gamifikaciju rješenja i alate za usavršavanje koje smo razvili a koje će sudionici na konferenciji moći isprobati.

29.06.2021

Bussyness kao lifestyle

Život koji optimalno balansira slobodno vrijeme i poslovne obveze nekoć je bio težnja srednje i više klase dok se danas sveprisutno hvalisanje prezauzetošću pretvorilo u način na koji ljudi pokazuju svoj poslovni status. Može li i da li je do sad pandemija COVID-19 promijenila način na koji se veliča funkcioniranje na granici burnout-a?

24.06.2021

Digitalna revolucija

Termin “digitalna revolucija” čiji začeci sežu početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća, je promjena iz analogne i elektronske tehnologije u digitalnu, a glavna karakteristika dotičnog perioda je masovna proizvodnja i široka upotreba digitalnih logičkih krugova i njenih izvedenih tehnologija. Neki je nazivaju i trećom industrijskom revolucijom, no bez obzira na terminologiju sigurno je samo da će promijeniti shvaćanje rada, tržišta, ali i svijeta općenito. Što nas konkretno očekuje u nadolazećim desetljećima? Teško je biti sasvim siguran. Sama činjenica da je dobar dio dosadašnjih predviđanja skrenuo u potpuno pogrešan smjer govori koliko su prognoze nezahvalne i promjene brze, no neki obrisi budućnosti tržišta rada ipak se naziru.

09.06.2021

Što smo naučili od nogometa?

Natjecanje u nogometu uči nas mnogo više od pravila igre; pruža nam alate koji se prenose u ostale aspekte našeg života. Nogomet zahtijeva brzo razmišljanje, brzu akciju i sposobnost da budemo dio tima, a te vještine nam pomažu da ostanemo fokusirani i produktivni kako u osobnom tako i u profesionalnom životu. Zagrebali smo ispod površine te Vam u nastavku donosimo što smo naučili od najpopularnijeg sporta na kugli zemaljskoj.