Prijava

Dijeli

Natrag na blog

POKRENUT JE SKILLS POWER – PROJEKT KOJI DONOSI REVOLUCIJU USAVRŠAVANJA I CJELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA

U partnerstvu s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Romskom organizacijom mladih Hrvatske i Hrvatskim Zavodom za zapošljavanjem tvrtka ManpowerGroup Hrvatska pokrenula je projekt Skills Power ili Moć Vještina.

Ovaj projekt čiji je glavni cilj približiti proces upskillinga ili usavršavanja većem krugu potrebitih dionika tržišta rada, fokusira se na unapređenje jezične, matematičke i digitalne pismenosti kao i olakšavanje samog procesa učenja. Edukacija niskokvalificiranih osoba i podizanje razine njihovih kvalifikacija novim tehnologijama, bez obzira na to jesu li zaposleni, nezaposleni ili financijski neaktivni, važno je radi jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada te profesionalnog unapređenja.


 


Unutar projekta Skills Power pokrenut će se prva nacionalna platforma za unapređivanje kvalifikacija koja uključuje, okuplja i udružuje sve sektore - javni, privatni i civilni kao i resurse, znanja, stručnosti i praktična znanja svih uključenih partnera s ciljem rješavanja problema niske razine stručnog usavršavanja u Republici Hrvatskoj.


 


Projekt ukupne vrijednosti više od 3.380.000,00 kuna sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020 i sredstvima tvrtke ManpowerGroup Hrvatska i partnera. Ovaj projekt ujedno je i dio inicijative „Oblici usavršavanja: nove prilike za odrasle“ Europske unije, čiji je cilj pomoći odraslima da steknu minimalnu razinu pismenosti, matematičkih i digitalnih vještina i/ili steknu širi skup vještina napredovanjem prema višoj srednjoškolskoj kvalifikaciji. Provedba projekta trajat će 14 mjeseci i bit će popraćena online i offline edukacijama za korisnike te seminarima i eventima koji će svim zainteresiranim sudionicima i široj javnosti omogućiti da sudjeluju u cjeloživotnom učenju te promicanju usavršavanja u Republici Hrvatskoj.


 


Grupa edukatora i trenera radit će na definiranju i poboljšanju postojećih alata za procjenu razine osnovnih vještina, kao i na njihovoj primjeni. Oni će korisnicima pružati procjenu postojećih vještina i potrebe za usavršavanjem, izradu planova za karijeru i procjenu stečenih znanja.


 


Uz to, kontinuirani stručni dijalog i informiranje javnosti uključuje nekoliko događanja od kojih je prvo u najavi Virtual Skills hackathona koji će se održati od 14. do 16. lipnja u Inkubatoru Pismo 2 u Novskoj.


 


Virtual Skills dvodnevni je hackathon s ciljem poticanja stvaranja originalnih edukativnih simulacija, koje će imati konkretnu primjenu u razvoju novih znanja, iskustva i vještina kandidata. Osim natjecanja gaming ekipa već globalno poznatog gaming inkubatora Pismo, na samom eventu nas očekuje i lansiranje projekta uz predavanja stručnjaka poput onog poznate futuristice Maye Georgieve, okrugli stol na temu primjene novih tehnologija u usavršavanju te predstavljanje inicijalnih rješenja hackathona te prijemom za sve uzvanike.


 


Do kraja projekta planira se okrugli stol o društvenoj uključenosti u usavršavanje i zapošljavanje u Slavonskom Brodu tijekom rujna te europska konferencija na visokoj razini koja će se održati u studenom 2021. godine s pratećim događajem - laboratorij vještina koji će predstaviti gamifikaciju rješenja i alate za usavršavanje koje smo razvili a koje će sudionici na konferenciji moći isprobati.

06.09.2021

Zašto je edukacija zaposlenika važna?

Prije svega par desetljeća novozaposleni radnik otpočeo bi poslovnu etapu s očekivanjem da će cijelu karijeru provesti kod jednog te istog poslodavca. Nakon što bi novi zaposlenik u početnoj fazi bio upoznat s osnovnim, i najčešće pragmatičnim aspektima radnog mjesta, poslodavac jednako kao ni zaposlenik ne bi razmišljali o nastavku poslovne edukacije ili dodatnog obrazovanja. Radni vijek proveden na istom poslu od zapošljavanja do umirovljenja predstavljao je uobičajeno stanje jedne profesionalne ere, a praktičnih razloga za osobno usavršavanje iz perspektive većine bilo je malo. Kako se vremena mijenjaju!

17.08.2021

Kratka horor priča o povratku na posao nakon odmora i savjeti kako preživjeti blues prvog tjedna

Do prije par dana ste se budili uz zvukove cvrčaka i šuma valova, bez alarma i obaveza te pili kavu po dva sata sve dok nije bilo vrijeme za lagani ručak i čašu vina. Život je izgledao idealno, mirno i sretno. Sad, ponovno vraćeni u regularni život, uz zvukove gradskog prometa, djece koju morate na vrijeme odvesti u vrtić, psa koji vam žvače cipele te gužve na cestama ponovno se uključujete u radni ritam i poslovna očekivanja. I ne, niste baš pretjerano sretni, zar ne?

11.08.2021

„ONA PITANJA“ KOJA NE VOLIMO NA INTERVJUIMA ZA POSAO

+ savjeti recruitera kako korektno odgovoriti na njih