bosqar-invest
Back

Promjene u vodstvu i novi savjetodavni odbor za pozicioniranje radnog mjesta za budući uspjeh

Zagreb, Hrvatska, 4. rujna 2024. – BOSQAR INVEST (BOSQAR d.d. – ZSE: BSQR), europski poslovni lider koji djeluje u nekoliko industrija, provodi niz strateških promjena unutar svoje vertikale ljudskih resursa (HR), Workplace.

Promjene su usmjerene na optimiziranje procesa upravljanja i podržavanje rasta i širenja tvrtki s robnom markom Workplace Manpower u južnoj i istočnoj Europi – pod markom Manpower SEE – na postojećim i novim tržištima.

Promjene su usmjerene na optimiziranje procesa upravljanja i podržavanje rasta i širenja tvrtki s robnom markom Workplace Manpower u južnoj i istočnoj Europi – pod markom Manpower SEE – na postojećim i novim tržištima.

Tranzicija vodstva u Manpower SEE / Workplace


Aleksandar Hangimana se odmah povlači sa svoje pozicije glavnog izvršnog direktora (CEO), dok Vanja Vlak odlazi sa svih rukovodećih funkcija u Manpower SEE.

Obojica čelnika odigrala su ključnu ulogu u pokretanju rasta grupe i učvršćivanju njezine tržišne pozicije, a njihovo je vodstvo bilo ključno u postizanju ključnih prekretnica u posljednjih nekoliko godina.

Istodobno, Eldar Banjica preuzima dužnost izvršnog direktora Manpower SEE.

Ove su promjene dio šireg napora da se ojača struktura vodstva Manpower SEE i osigura da je organizacija dobro pozicionirana da kapitalizira nove prilike.

“Vodeći Manpower SEE bila je apsolutna privilegija i jako sam ponosan na ono što smo do sada postigli. Međutim, vrijeme je da prihvatimo novo poglavlje na putu naše tvrtke. Vjerujem da je s nedavnim dodavanjima i dolaskom Eldara Banjice u rukovodeći tim, Manpower SEE jak i dobro pozicioniran za postizanje potrebnog operativnog zaokreta i daljnjeg razvoja,” rekao je Aleksandar Hangimana.

S impresivnim iskustvom u poslovnom razvoju i vodstvu unutar sektora tehnologije i BPO, Eldar Banjica donosi bogato iskustvo koje je savršeno usklađeno s ambicijama Manpower SEE.

“Uzbuđen sam što se pridružujem Workplaceu i željan sam unijeti svo svoje iskustvo i znanje u Manpower SEE. HR krajolik prolazi kroz značajnu transformaciju, potaknutu globalnim problemima rada, razvojem radnih navika, migracijskim trendovima i brzim tehnološkim napretkom. To je čini jednom od najuzbudljivijih industrija u kojoj se trenutno može sudjelovati. U Manpower SEE vidim jedinstvenu priliku za oblikovanje budućnosti ljudskih resursa i uvjeren sam da možemo zajedno kao tim upravljati ovim promjenama i voditi put naprijed”, rekao je Eldar Banjica.

Formiranje dioničarskog savjetodavnog odbora


Kako bi se dodatno ojačao strateški nadzor i upravljanje Manpower SEE, osnovan je novi dioničarski savjetodavni odbor na vertikalnoj razini HR-a na radnom mjestu.

Za predsjednika ovog Savjetodavnog odbora imenovan je Aleksandar Hangimana. U svojoj će novoj ulozi iskoristiti svoje veliko iskustvo i duboko razumijevanje industrije kako bi usmjerio organizaciju prema budućem rastu.

Vanja Vlak pridružit će se Savjetodavnom odboru kao član, čime će nastaviti nuditi svoju stručnost za podršku strateškom smjeru grupe.

Luka Orešković također će se pridružiti Savjetodavnom odboru, donoseći dodatno znanje o vodstvu i financijskoj industriji, dodatno podižući sposobnost odbora da usmjerava buduća nastojanja unutar HR vertikale BOSQAR INVEST-a.

O Eldaru Banjici:

Eldar Banjica je već jako dugo dio Mplusa, BPTO vertikale BOSQAR INVEST-a, igrajući značajnu ulogu u kompanijama koje su se kasnije pridružile grupi. Eldar je u svojoj karijeri razvio i vodio brojne uspješne projekte temeljene na svojoj stručnosti kao osnivač i bivši direktor Trizma i Geomant. Nadalje, bio je na izvršnim pozicijama u tvrtkama NF Innova, Saga i Avaya/Lucent Technologies.

O Luki Oreškoviću:

Luka Orešković je partner u tvrtki Prosperus Invest, vodećoj Adria regiji private equity fond manager. Počeo je držati predavanja na Harvardu s 23 godine u Centru za europske studije. Luka se konzultirao s nekoliko vlada, uključujući Poljsku, Sloveniju, Litvu, Crnu Goru i Hrvatsku. Također je doprinio kao kolumnist za ugledne novine kao što su Financial Times, The Economist, Huffington Post, Foreign Policy i drugi.

O Workplace:

Workplace je HR vertikala BOSQAR INVEST grupe. To je suradnja između BOSQAR INVEST-a i Noordenstera, a služi kao ekskluzivni ManpowerGroup partner i nositelj licence za brend Manpower u više zemalja južne i istočne Europe (SEE). Workplace upravlja tvrtkama pod markom Manpower u šest zemalja u regiji: Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Srbiji i Sloveniji.

Uz svoje tvrtke pod markom Manpower, Workplace također uključuje MPS Integration, koja pruža napredna rješenja za outsourcing, Smart Flex, pružatelja usluga ljudskih resursa sa sjedištem u Hrvatskoj, i Workplace Solutions.

O BOSQAR INVEST-u:

BOSQAR INVEST (BOSQAR d.d. zajedno sa svojim podružnicama) europski je lider koji posluje u industrijama kontaktnih centara, informacijske tehnologije, usluga zapošljavanja (HR), eCommercea, au prvoj polovici 2024. napravio je značajan iskorak kroz uspostava nove prehrambene vertikale (Future Food Solutions).

Inovativnim poslovnim modelom BOSQAR INVEST ubrzao je širenje na tržištu intenzivnim organskim rastom i M&A platformom temeljenom na buy-and-build strategiji. Od 2016. akvizicirano je 57 tvrtki koje su osigurale i diverzificirani portfelj međunarodnih klijenata unutar BPTO i HR poslovanja, kao i sve veći broj kupaca kada su u pitanju segmenti e-trgovine i hrane.

BOSQAR INVEST okuplja četiri poslovne vertikale: vertikalu BPTO (brand: Mplus), koju čine tvrtka M Plus Hrvatska d.o.o. i njegovih podružnica, HR vertikale i tvrtki koje djeluju u sklopu Workplace Groupa i nositelji su Manpower licenci za šest zemalja u regiji, eCommerce poslovne vertikale koju pod brendom Eplus Ventures čine tvrtke koje posluju prema zajedničkom eCommerce poslovni model i najnovija, prehrambena vertikala (Future Food Solutions).

BOSQAR INVEST u svojoj vlasničkoj strukturi okuplja mirovinske fondove, institucionalne investitore, međunarodne private equity fondove, razvojne institucije i privatne investitore. Poslovnu zajednicu BOSQAR INVEST čini preko 13.800 zaposlenika, a grupacija svoje usluge pruža klijentima koji, osim u Hrvatskoj, posluju u 57 zemalja svijeta.

Druge vijesti

životopis

Kako napisati životopis: 8 savjeta za privlačan CV

Pisanje životopisa jedan je od najvažnijih zadataka koje ćete obavljati u procesu traženja posla. Unatoč činjenici da danas postoji mnogo načina za…
Manpower istraživanje Trendovi kretanja plaća i zapošljavanja

Trendovi kretanja plaća i zapošljavanja: predviđa se rast plaća?

Istraživanje "Trendovi kretanja plaća i zapošljavanja" dio je niza redovitih istraživanja Manpower Hrvatske i Manpower SEE koji pruža važne…
hr

Kako napisati motivacijsko pismo

Motivacijsko pismo je prava prilika da poslodavcu pokažete svoje kvalifikacije i osobnost. Prilagodba sadržaja motivacijskog pisma prema potrebama i…
loading-gif