Prijava

Dijeli

Natrag na blog

Vodstvo kroz prizmu regionalnih pozicija

U četvrtak, 10. prosinca, ManpowerGroup i Assert International organizirali su online regionalni panel na temu "Vodstvo kroz prizmu regionalnih pozicija". Moderatori panela bile su naše kolegice Marta Forai, regionalna viša HR partnerica u Assert International i Aleksandar Plavšin, savjetnik za korporativne poslove, ManpowerGroup.

Ključni uvidi u webinar bili su:

- Produktivni regionalni voditelj trebao bi imati značajnu razinu socijalne inteligencije koja mu omogućuje stvaranje značajne i učinkovite ravnoteže između globalne korporativne kulture, lokalne poslovne kulture, ali i vrijednosti i kulture članova tima;

- Transparentnost u upravljanju predispozicija je za uspješnu koordinaciju, kada cijeli tim razumije ciljeve prema kojima je tvrtka usmjerena, ali i jasnu podjelu uloga, što može doprinijeti međusobnom povjerenju, kao jednom od ključnih čimbenika uspješne poslovne suradnje;

- Poslovna transformacija postala je konstantna u profesionalnom svijetu, a nakon aktualne pandemije može se zaključiti da su mnoge stvari upitne - i možemo reći da postoji čak i tanka granica između fleksibilnosti i kontrole, jer je većina tradicionalnih mjerila učinkovitosti osporena. Na liderima je da odaberu način na koji će se prilagoditi daljnjoj poslovnoj evoluciji. Jedno je sigurno, a to je da bi se regionalno upravljanje trebalo usmjeriti na paradigmu ravnoteže digitalizacije i "čovjekocentričnog" pristupa.

09.06.2021

Što smo naučili od nogometa?

Natjecanje u nogometu uči nas mnogo više od pravila igre; pruža nam alate koji se prenose u ostale aspekte našeg života. Nogomet zahtijeva brzo razmišljanje, brzu akciju i sposobnost da budemo dio tima, a te vještine nam pomažu da ostanemo fokusirani i produktivni kako u osobnom tako i u profesionalnom životu. Zagrebali smo ispod površine te Vam u nastavku donosimo što smo naučili od najpopularnijeg sporta na kugli zemaljskoj.

07.06.2021

POKRENUT JE SKILLS POWER – PROJEKT KOJI DONOSI REVOLUCIJU USAVRŠAVANJA I CJELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA

U partnerstvu s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Romskom organizacijom mladih Hrvatske i Hrvatskim Zavodom za zapošljavanjem tvrtka ManpowerGroup Hrvatska pokrenula je projekt Skills Power ili Moć Vještina.

31.05.2021

TOP 5 ZANIMANJA / SEKTORA U POTRAŽNJI

Iako je gospodarski rast preduvjet za otvaranje novih radnih mjesta, važno je i da rast nastaje u sektorima koji imaju potencijal apsorbirati nezaposlenu radnu snagu u velikoj mjeri čime se doprinosi stabilizaciji i općem boljitku tržišta rada, a samim time i ekonomije.