Prijava

Dijeli

Natrag na blog

Vodstvo kroz prizmu regionalnih pozicija

U četvrtak, 10. prosinca, ManpowerGroup i Assert International organizirali su online regionalni panel na temu "Vodstvo kroz prizmu regionalnih pozicija". Moderatori panela bile su naše kolegice Marta Forai, regionalna viša HR partnerica u Assert International i Aleksandar Plavšin, savjetnik za korporativne poslove, ManpowerGroup.

Ključni uvidi u webinar bili su:

- Produktivni regionalni voditelj trebao bi imati značajnu razinu socijalne inteligencije koja mu omogućuje stvaranje značajne i učinkovite ravnoteže između globalne korporativne kulture, lokalne poslovne kulture, ali i vrijednosti i kulture članova tima;

- Transparentnost u upravljanju predispozicija je za uspješnu koordinaciju, kada cijeli tim razumije ciljeve prema kojima je tvrtka usmjerena, ali i jasnu podjelu uloga, što može doprinijeti međusobnom povjerenju, kao jednom od ključnih čimbenika uspješne poslovne suradnje;

- Poslovna transformacija postala je konstantna u profesionalnom svijetu, a nakon aktualne pandemije može se zaključiti da su mnoge stvari upitne - i možemo reći da postoji čak i tanka granica između fleksibilnosti i kontrole, jer je većina tradicionalnih mjerila učinkovitosti osporena. Na liderima je da odaberu način na koji će se prilagoditi daljnjoj poslovnoj evoluciji. Jedno je sigurno, a to je da bi se regionalno upravljanje trebalo usmjeriti na paradigmu ravnoteže digitalizacije i "čovjekocentričnog" pristupa.

06.09.2021

Zašto je edukacija zaposlenika važna?

Prije svega par desetljeća novozaposleni radnik otpočeo bi poslovnu etapu s očekivanjem da će cijelu karijeru provesti kod jednog te istog poslodavca. Nakon što bi novi zaposlenik u početnoj fazi bio upoznat s osnovnim, i najčešće pragmatičnim aspektima radnog mjesta, poslodavac jednako kao ni zaposlenik ne bi razmišljali o nastavku poslovne edukacije ili dodatnog obrazovanja. Radni vijek proveden na istom poslu od zapošljavanja do umirovljenja predstavljao je uobičajeno stanje jedne profesionalne ere, a praktičnih razloga za osobno usavršavanje iz perspektive većine bilo je malo. Kako se vremena mijenjaju!

17.08.2021

Kratka horor priča o povratku na posao nakon odmora i savjeti kako preživjeti blues prvog tjedna

Do prije par dana ste se budili uz zvukove cvrčaka i šuma valova, bez alarma i obaveza te pili kavu po dva sata sve dok nije bilo vrijeme za lagani ručak i čašu vina. Život je izgledao idealno, mirno i sretno. Sad, ponovno vraćeni u regularni život, uz zvukove gradskog prometa, djece koju morate na vrijeme odvesti u vrtić, psa koji vam žvače cipele te gužve na cestama ponovno se uključujete u radni ritam i poslovna očekivanja. I ne, niste baš pretjerano sretni, zar ne?

11.08.2021

„ONA PITANJA“ KOJA NE VOLIMO NA INTERVJUIMA ZA POSAO

+ savjeti recruitera kako korektno odgovoriti na njih