Prijava

Dijeli

Natrag na blog

Vodstvo kroz prizmu regionalnih pozicija

U četvrtak, 10. prosinca, ManpowerGroup i Assert International organizirali su online regionalni panel na temu "Vodstvo kroz prizmu regionalnih pozicija". Moderatori panela bile su naše kolegice Marta Forai, regionalna viša HR partnerica u Assert International i Aleksandar Plavšin, savjetnik za korporativne poslove, ManpowerGroup.

Ključni uvidi u webinar bili su:

- Produktivni regionalni voditelj trebao bi imati značajnu razinu socijalne inteligencije koja mu omogućuje stvaranje značajne i učinkovite ravnoteže između globalne korporativne kulture, lokalne poslovne kulture, ali i vrijednosti i kulture članova tima;

- Transparentnost u upravljanju predispozicija je za uspješnu koordinaciju, kada cijeli tim razumije ciljeve prema kojima je tvrtka usmjerena, ali i jasnu podjelu uloga, što može doprinijeti međusobnom povjerenju, kao jednom od ključnih čimbenika uspješne poslovne suradnje;

- Poslovna transformacija postala je konstantna u profesionalnom svijetu, a nakon aktualne pandemije može se zaključiti da su mnoge stvari upitne - i možemo reći da postoji čak i tanka granica između fleksibilnosti i kontrole, jer je većina tradicionalnih mjerila učinkovitosti osporena. Na liderima je da odaberu način na koji će se prilagoditi daljnjoj poslovnoj evoluciji. Jedno je sigurno, a to je da bi se regionalno upravljanje trebalo usmjeriti na paradigmu ravnoteže digitalizacije i "čovjekocentričnog" pristupa.

13.04.2021

Generacije i njihova obilježja - Tradicionalisti, Baby Boomers, Generacija X, Milenijalci

Dob pojedinca jedan je od najčešćih prediktora razlika u stavovima i ponašanju ciljnih skupina. Razumijevanjem ostalih generacija i konteksta u kojem oni žive, prihvaćanjem načina razmišljanja i shvaćanjem ustaljenih obrazaca ponašanja u mogućnosti smo premostiti gotovo sve razlike i uspostaviti kvalitetniji odnos. Korist stečena razumijevanjem međusobnih afiniteta, psiholoških tendencija i trendova pomaže nam u kreiranju bolje komunikacije od koje mogu profitirati sve sfere, grupacije i institucije; poslodavci, posloprimci, tvrtke, partneri i obitelj.

12.04.2021

Gradite svoju budućnost na siguran način ONLINE uz Access MBA

Pridružite se poslovnim profesionalcima na virtualnom MBA događaju. Poslovne škole iz cijelog svijeta raduju se zajedničkom online susretu 15. svibnja. 2021. godine, sve u organizaciji Access MBA i sponzorstvo ManpowerGroup Hrvatska.

31.03.2021

4 modela tržišta rada u budućnosti

Predviđanje vodećih stručnjaka kako će 65% današnje djece raditi poslove koji trenutno uopće ne postoje, a polovica svih današnjih radnih mjesta nestati do 2030. godine nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Čovjekovu poslovnu perspektivu u budućnosti pokušat ćemo jasnije definirati kroz 4 moguća oblika društveno-poslovnog koncepta (svjetovi u bojama) koji predstavljaju projekcije i modele tržišta rada u nastajanju te njihovu putanju u skorijoj budućnosti.