Prijava

Dijeli

Natrag na blog

Vodstvo kroz prizmu regionalnih pozicija

U četvrtak, 10. prosinca, Manpower i Assert International organizirali su online regionalni panel na temu "Vodstvo kroz prizmu regionalnih pozicija". Moderatori panela bile su naše kolegice Marta Forai, regionalna viša HR partnerica u Assert International i Aleksandar Plavšin, savjetnik za korporativne poslove, Manpower.

Ključni uvidi u webinar bili su:

- Produktivni regionalni voditelj trebao bi imati značajnu razinu socijalne inteligencije koja mu omogućuje stvaranje značajne i učinkovite ravnoteže između globalne korporativne kulture, lokalne poslovne kulture, ali i vrijednosti i kulture članova tima;

- Transparentnost u upravljanju predispozicija je za uspješnu koordinaciju, kada cijeli tim razumije ciljeve prema kojima je tvrtka usmjerena, ali i jasnu podjelu uloga, što može doprinijeti međusobnom povjerenju, kao jednom od ključnih čimbenika uspješne poslovne suradnje;

- Poslovna transformacija postala je konstantna u profesionalnom svijetu, a nakon aktualne pandemije može se zaključiti da su mnoge stvari upitne - i možemo reći da postoji čak i tanka granica između fleksibilnosti i kontrole, jer je većina tradicionalnih mjerila učinkovitosti osporena. Na liderima je da odaberu način na koji će se prilagoditi daljnjoj poslovnoj evoluciji. Jedno je sigurno, a to je da bi se regionalno upravljanje trebalo usmjeriti na paradigmu ravnoteže digitalizacije i "čovjekocentričnog" pristupa.

29.03.2024

Kako ponovno preuzeti kontrolu nad vlastitom karijerom?

Jeste li ikada imali zastrašujuć osjećaj da ste zanemareni na svom poslu? Taj osjećaj kada se čini da vas je menadžer stavio na čekanje dok istražuje sve druge opcije? Da ste zanemareni unatoč osjećaju da je vaše vrijeme za uspjeh? To se događa najboljima od nas, bez obzira na posao. Zapravo, ova razočaravajuća situacija je navela komičara Roya Wooda Jr. da napusti svoju ulogu kao dopisnika Daily Showa.

23.02.2022

RADNI TJEDAN OD 4 DANA - PRIČA O REGIONALNOM USPJEHU FLEKSIBILNOG I HIBRIDNOG RADA

Nakon uspješnog pilot testiranja, Manpower SEE implementira 4-dnevni radni tjedan za sve zaposlenike u jugoistočnoj Europi!