Prijava

Dijeli

Natrag na blog

SKILLS POWER VR APLIKACIJA OSVOJILA BRONČANU MEDALJU NA 19. MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI INOVACIJA ARCA 2021.

Nakon uspješnog premijernog izlaganja i finala ZGDW Awarda na Zagreb Design Week-u u finalu kategorije Dizajn društvenih inovacija, testna verzija VR Forklift aplikacije studija Gamechuck za ManpowerGroup Hrvatska osvojila je nagradu na 19. međunarodnoj izložbi ARCA 2021. održanoj od 14. do 16. u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske.

U impresivnoj konkurenciji brojnih gotovih proizvoda, inovacija te novih tehnologija iz gotovo svih područja ljudskoga rada, međunarodni ocjenjivački sud ARCA 2021. dodjelio je brončanu medalju VR Forklift aplikaciji kao potvrdu važnosti moderne tehnologije i inovacija u društveno odgovornom poslovanju i usavršavanju vještina i znanja svih skupina društva."Aplikacija i VR alat napravljeni su na bazi pobjedničke VR simulacije Forklift VR, autora Tomislava Markovića i Andreja Lukića, koja je na Novska Virtual Skills VR Game Jama u PISMO powered by A1 osvojila prvo mjesto. Forklift VR je simulacija upravljanja viličarom u virtualnoj stvarnosti, za koju je Gamechuck također napravio poseban VR alat.


"Kopiranjem upravljačkog sučelja s pravog viličara, pohađateljima tečaja za osposobljavanje omogućujemo čim uvjerljivije iskustvo vožnje kako bi prilagodba na model viličara, kojeg će voziti u praktičnom djelu, bila čim kraća. Upravljačko sučelje 'pogonimo' s Gamechuck Arcade Controllerom, isprve napravljenim za naše arkadne kabinete. Time prikazujemo svestranost uređaja koji je od početka bio zamišljen kako bi omogućio čim širi spektar mogućih konfiguracija. Tako smo skratili i vrijeme razvoja za buduće aplikacije, bilo da je riječ o drugačijem modelu viličara, dizalice ili motornog aviona", izjavio je Igor Kolar, suosnivač Gamechucka i glavni dizajner Gamechuck Arcade Controller alata te Forklift VR aplikacije.


Naime, korištenjem VR tehnologije u svrhu edukacije za radno mjesto vozača viličara proces edukacije se otvara i stvara nove mogućnosti i pozitivne društvene utjecaje. Na takav, tehnološki novi način, rušimo prepreke u obrazovanju, zapošljavanju i finalno time i postizanju kvalitete života niskoobrazovnih osoba na tržištu rada. Najvažnije, omogućavamo ovu vrstu upskillinga osobama koje nisu u mogućnosti fizički prisustvovati edukacijama i osobama koje imaju društvene ili geografske prepreke usavršavanju ili specijalizaciji. Dodatno, korištenjem VR tehnologije za većinski dio procesa obuke značajno se smanjuje mogućnost ozljeda tijekom edukacija i štete nanesene opremi ili prostoru namijenjenima za edukacije. U tom smislu, radi se o inovativnom procesu sa značajnim socijalnim, sigurnosnim, edukacijskim i društvenim utjecajem. U komercijalnom smislu, ovakve aplikacije uvelike će moći ubrzati odgovor tržišta rada na promjene u industrijama i na takav način poboljšati konkurentnost tvrtki, kao i samih radnika.


Nakon uspjeha i predstavljanja koncepta VR Forklift na navedenim izložbama, komercijalno predstavljanje gotove aplikacije Gamechuckovci najavljuju za početak 2022. godine. Uz simulaciju upravljanja viličara, očekuju nas slični koncepti i za ugostiteljstvo kao i logistiku.


Više o samom projektu, događanjima, partnerima i kako se uključiti u provedbu projekta možete saznati na web stranici: www.skillspower.hr.

09.11.2021

KAKO DOBITI KVALITETNE LIDERE

Selekcija na temelju znanja i vještina, mogla bi okrenuti sadašnje stereotipne postavke kako biramo one na vrhu.

11.10.2021

Raznolikost, jednakost i inkluzija - Politička korektnost, korporativni trend ili jedina ostvariva budućnost rada?

Raznolikost, jednakost i inkluzija. Pojmovi koji nas šamaraju sa svih strana, od političke scene, modernih IT tvrtki, automehaničarskih radionica, umjetničkih kružoka pa do obrazovnih instituacija, došli su u prvi plan pod svjetla reflektora kao jedini ispravni način funkcioniranja društva u cijelosti. Iako objeručke pozdravljamo propagandu i proklamacije, postavlja se pitanje koliko se zapravo propovijeda a koliko se sprovode principi istoga.

05.10.2021

SOFT SKILLS – VODIČ ZA KANDIDATE

"Školovanje ne osigurava zaposlenje, ali vještina to čini." - Amit Kalantri, Bogatstvo riječi