Prijava

Dijeli

Natrag na blog

I KANDIDATI SU KUPCI

Pozitivno iskustvo kandidata povećava vjerojatnost da će pojedinci kupiti proizvode ili usluge organizacije, a zadovoljni kupci vjerojatnije će raditi za tvrtke čije proizvode i usluge koriste. Iskustvo kandidata, dakle, ima utjecaj i izvan ljudskih potencijala, izravno utječući na 𝘣𝘳𝘢𝘯𝘥 i profitabilnost tvrtke.

Rezultati su jasni. Pozitivno iskustvo kandidata povećava vjerojatnost pojedinaca za kupnju proizvoda ili usluge određene organizacije, a zadovoljni će kupci s većom vjerojatnošću raditi za tvrtke čije proizvode i usluge koriste.


Rezultati također ukazuju kako iskustva kandidata imaju utjecaja i izvan ljudskih potencijali, izravno utječući na brand tvrtke i profitabilnost. Ova neraskidiva veza nagovještava update HR-a koji je kao i mnogi drugi odjeli pod sve većim pritiskom financijskog utjecaja i konkretnog generiranja profita.


 Postoji i značajan efekt umrežavanja: kandidati dijele negativna iskustva traženja posla izravno s drugima ljudima i putem društvenih mreža. Ljudi također sve više uspoređuju svoje kandidatsko iskustvo standardima koje primjenjuju na proces internetske kupnje. Tvrtke bi trebale posvetiti jednaku energiju i resurse prema iskustvu kandidata kao što to čine prema potrošačkom iskustvu.


 


ManpowerGroup istraživanje promatralo je sljedeća pitanja:


🔸 Kakav je utjecaj negativnog iskustva kandidata na namjeru kupnje?


🔸 Koje vrste negativnih iskustava najviše štete?


 


P R E U Z M I T E     K O M P L E T A N    I Z V J E Š T A J

06.09.2021

Zašto je edukacija zaposlenika važna?

Prije svega par desetljeća novozaposleni radnik otpočeo bi poslovnu etapu s očekivanjem da će cijelu karijeru provesti kod jednog te istog poslodavca. Nakon što bi novi zaposlenik u početnoj fazi bio upoznat s osnovnim, i najčešće pragmatičnim aspektima radnog mjesta, poslodavac jednako kao ni zaposlenik ne bi razmišljali o nastavku poslovne edukacije ili dodatnog obrazovanja. Radni vijek proveden na istom poslu od zapošljavanja do umirovljenja predstavljao je uobičajeno stanje jedne profesionalne ere, a praktičnih razloga za osobno usavršavanje iz perspektive većine bilo je malo. Kako se vremena mijenjaju!

17.08.2021

Kratka horor priča o povratku na posao nakon odmora i savjeti kako preživjeti blues prvog tjedna

Do prije par dana ste se budili uz zvukove cvrčaka i šuma valova, bez alarma i obaveza te pili kavu po dva sata sve dok nije bilo vrijeme za lagani ručak i čašu vina. Život je izgledao idealno, mirno i sretno. Sad, ponovno vraćeni u regularni život, uz zvukove gradskog prometa, djece koju morate na vrijeme odvesti u vrtić, psa koji vam žvače cipele te gužve na cestama ponovno se uključujete u radni ritam i poslovna očekivanja. I ne, niste baš pretjerano sretni, zar ne?

11.08.2021

„ONA PITANJA“ KOJA NE VOLIMO NA INTERVJUIMA ZA POSAO

+ savjeti recruitera kako korektno odgovoriti na njih