Prijava

Dijeli

Natrag na blog

VAŽNO UPOZORENJE – ZLOUPOTREBA BRENDA MANPOWERGROUP

U svrhu preventivne zaštite potencijalnih zaposlenika i kandidata jednako kao i partnera kompanije ManpowerGroup, obavještavamo i upozoravamo da pojedina pravna i fizička lica kontaktiraju kandidate na području čitave regije i lažno se predstavljaju kao predstavnici ManpowerGroup koristeći utjecaj naše međunarodne tvrtke radi ostvarivanja nezaslužene financijske koristi, pritom obećavajući lažne poslovne pozicije.

Uz navedeno, ovi pojedinci zahtijevaju financijsku odštetu od kandidata za svoje usluge zapošljavanja. Kanali komunikacije s kojih dolaze ove ponude obuhvaćaju aplikacije Viber i WhatsApp, ali i sve društvene mreže.


 


Usred sve učestalije pojave ovakvog neželjenog kontaktiranja kandidata i zloupotrebe imena kompanije ManpowerGroup, ovim putem ističemo da kompanija ManpowerGroup ne naplaćuje kandidatima uslugu traženja posla.


Naime, ni u jednom segmentu procesa regrutacije i selekcije se ne zahtijeva bilo kakva vrsta naknade od kandidata koji su u potrazi za novim poslom. Kompanija ManpowerGroup je poduzela sve formalnopravne radnje kako bi zaštitila interese kandidata, poslovnih partnera i vlastitu reputaciju, ali i zaustavila i pravno sankcionirala ove aktivnosti.


Naglašavamo da kompanija ManpowerGroup nije u mogućnosti preuzeti odgovornost za eventualne zloupotrebe koje mogu oštetiti kandidate koji se prijave na ove oglase, a iza kojih ne stoji globalna kompanija ManpowerGroup.


 


Za sve dodatne informacije i savjetodavnu pravnu podršku u vezi s navedenom temom stojimo na raspolaganju na: info@manpowergroup.hr.

06.09.2021

Zašto je edukacija zaposlenika važna?

Prije svega par desetljeća novozaposleni radnik otpočeo bi poslovnu etapu s očekivanjem da će cijelu karijeru provesti kod jednog te istog poslodavca. Nakon što bi novi zaposlenik u početnoj fazi bio upoznat s osnovnim, i najčešće pragmatičnim aspektima radnog mjesta, poslodavac jednako kao ni zaposlenik ne bi razmišljali o nastavku poslovne edukacije ili dodatnog obrazovanja. Radni vijek proveden na istom poslu od zapošljavanja do umirovljenja predstavljao je uobičajeno stanje jedne profesionalne ere, a praktičnih razloga za osobno usavršavanje iz perspektive većine bilo je malo. Kako se vremena mijenjaju!

17.08.2021

Kratka horor priča o povratku na posao nakon odmora i savjeti kako preživjeti blues prvog tjedna

Do prije par dana ste se budili uz zvukove cvrčaka i šuma valova, bez alarma i obaveza te pili kavu po dva sata sve dok nije bilo vrijeme za lagani ručak i čašu vina. Život je izgledao idealno, mirno i sretno. Sad, ponovno vraćeni u regularni život, uz zvukove gradskog prometa, djece koju morate na vrijeme odvesti u vrtić, psa koji vam žvače cipele te gužve na cestama ponovno se uključujete u radni ritam i poslovna očekivanja. I ne, niste baš pretjerano sretni, zar ne?

11.08.2021

„ONA PITANJA“ KOJA NE VOLIMO NA INTERVJUIMA ZA POSAO

+ savjeti recruitera kako korektno odgovoriti na njih