Prijava

Dijeli

Natrag na blog

ManpowerGroup po 12. put proglašen jednom od najetičnijih tvrtki na svijetu od strane Ethisphere Instituta

Ponosni smo što možemo obznaniti da smo 12. godinu zaredom proglašeni jednom od najetičnijih tvrtki na svijetu od strane Ethisphere Instituta! Čestitamo svim našim kolegama i zaposlenicima grupacije na njihovoj predanosti etičkim načelima i doprinosu u omogućavanju ovog priznanja.

The 2021 World’s Most Ethical Companies® Honoree List


 


Za ManpowerGroup, kolektivna društvena odgovornost proteže se mnogo dalje od samih donacija koje će biti predane dobrotvornim i humanitarnim organizacijama. Radi se o osnaživanju različitosti naših zajednica i stvaranju mogućnosti za sve ljude koji su dio radne snage.


 


Djelujemo isključivo fokusirani na dugoročnu perspektivu i razvoj situacija koje su održive i društveno odgovorne. Bilo da je riječ o izravnom pomaganju ugroženim skupinama ili kreiranju projekata koji za cilj imaju društveni boljitak, nagrada nam je što znamo da činimo stvarnu razliku – danas i u budućnosti. Diljem svijeta, zaposlenici Manpower-a ostvaruju partnerstva s brojnim društvenim organizacijama, tvrtkama i javnom upravom te sudjeluju u razvojnim programima za ljudske potencijale koji donose stvarne promjene u ljudskim životima.


 


Zbog naše veze kako s poslodavcima tako i s pojedincima, imamo jedinstvenu poziciju koja nam omogućuje da odredimo gdje je rascjep u trenutnim i budućim vještinama, identificiramo ljude kojima je potrebna pomoć oko angažiranja radne snage i razvijamo rješenja koja spajaju ove dvije grupe, i od kojih obje imaju uzajamnu korist. Manpower-ov pristup kolektivnoj društvenoj odgovornosti vođen je našim globalnim vrijednostima koje su duboko ukorijenjene u našu korporativnu kulturu i koje određuju način na koji svakodnevno poslujemo.

29.06.2021

Bussyness kao lifestyle

Život koji optimalno balansira slobodno vrijeme i poslovne obveze nekoć je bio težnja srednje i više klase dok se danas sveprisutno hvalisanje prezauzetošću pretvorilo u način na koji ljudi pokazuju svoj poslovni status. Može li i da li je do sad pandemija COVID-19 promijenila način na koji se veliča funkcioniranje na granici burnout-a?

24.06.2021

Digitalna revolucija

Termin “digitalna revolucija” čiji začeci sežu početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća, je promjena iz analogne i elektronske tehnologije u digitalnu, a glavna karakteristika dotičnog perioda je masovna proizvodnja i široka upotreba digitalnih logičkih krugova i njenih izvedenih tehnologija. Neki je nazivaju i trećom industrijskom revolucijom, no bez obzira na terminologiju sigurno je samo da će promijeniti shvaćanje rada, tržišta, ali i svijeta općenito. Što nas konkretno očekuje u nadolazećim desetljećima? Teško je biti sasvim siguran. Sama činjenica da je dobar dio dosadašnjih predviđanja skrenuo u potpuno pogrešan smjer govori koliko su prognoze nezahvalne i promjene brze, no neki obrisi budućnosti tržišta rada ipak se naziru.

09.06.2021

Što smo naučili od nogometa?

Natjecanje u nogometu uči nas mnogo više od pravila igre; pruža nam alate koji se prenose u ostale aspekte našeg života. Nogomet zahtijeva brzo razmišljanje, brzu akciju i sposobnost da budemo dio tima, a te vještine nam pomažu da ostanemo fokusirani i produktivni kako u osobnom tako i u profesionalnom životu. Zagrebali smo ispod površine te Vam u nastavku donosimo što smo naučili od najpopularnijeg sporta na kugli zemaljskoj.